ASIANTUNTIJAMME

Asiantuntijoillamme on laaja kokemus liiketoiminnan kehittämisen eri osa-alueilta. Meillä on yhteensä kymmenien vuosien kokemus yritystoiminnan konsultoinnista ja yrityspalvelujen tuottamisesta. Emme kuitenkaan ole olleet konsultteja koko työuraamme, vaan hankkineet käytännön kokemusta ja kannuksia toiset kymmenien vuosien verran esimerkiksi yritysten johtamisen, kansainvälistämisen, liiketoiminnan kehittämisen sekä markkinoinnin ja myynnin tehtävissä.

Emme ole teoreetikkoja, vaan meillä on projektien toteuttamisessa vahva käytännöllinen ote. Meille on oleellista toteuttaa asiakkaillemme sellaista konsultointia, järjestelmiä, selvityksiä ja suunnitelmia, joita pystytään kunnolla hyödyntämään liiketoiminnassa, myös asiakkaan itsensä toteuttamana. Tavoitteemme on, että asiakas oppii prosessissa ja pystyy toteuttamaan jatkossa kehitystoimia myös itsenäisesti. Tunnettu tosiasia on, ettei kannettu vesi kaivossa pysy.

 

PEKKA KANTOLA, Senior Consult, tj (DI)

Toimintajärjestelmät, liiketoimintamallit, strategian ja johtamisjärjestelmien kehittäminen. ELY Kasvu ja TRIOplus -konsultti. Tekes innovaatioseteli -konsultti. 044 7777 585.

 

TAPANI RAAPPANA, Senior Consult (DI)

Korkean teknologian tuotesuunnittelu, tuoteportfolioiden hallinta, kansainvälinen liiketoiminta ja myynti. ELY Uudistaminen -konsultti. 040 5599 062.

 

TAITO KURVINEN, Senior Consult (DI)

Talous, tuottavuus, laatu, johtaminen ja toimintajärjestelmät. ELY Tuottavuus ja talous sekä Johtaminen ja henkilöstö -konsultti. Tekes innovaatioseteli -konsultti. 040 5286 734.

 

MATTI PULKKA, Senior Consult (HTK)

Laadunhallinta, johtamisen kehittäminen, laatustandardien vaatimukset ja IMSProcess -toimintajärjestelmä. 044 5832 376.

 

SEPPO KAIJALAINEN, Senior Consult (ekonomi, FM, eMBA)

Liiketoiminnan analysointi ja kehittäminen, erityisesti alkavat yritykset. Talouden suunnittelu ja liiketoiminnan kasvattaminen. ELY Analyysi -konsultti. 045 2714 995.

 

MIKKO PESONEN, Senior Consult (KTK)

Alkavat yritykset, kaupallistaminen, innovaatiot, palvelut, markkinointi ja tutkimukset. TRIOplus ja ELY Markkinointi ja asiakkuudet sekä Innovaatioiden kaupallistaminen -konsultti. Tekes innovaatioseteli -konsultti. 044 0321 297.

 

 

muita

uutisia

Johtamiseen kannattaisi panostaa

Suomalaisen tutkimuksen mukaan hyvän ja huonon johtamisen kannattavuusero on 5-6 % käyttökatteella mitattuna. Kokemusperäisesti olemme samaa mieltä ja usein huomanneet tämän saman ongelman PK-yrityksissä. Juuri strategiatyön puutteet ja johtamisjärjestelmien heikkoudet syövät kannattavuutta. Kehittämiseen kannattaisi panostaa, asiantuntijan avustuksella. Kerromme mielellämme lisää. https://bit.ly/2Hwq7xu

Keskuskauppakamarin vinkit kovaan Brexitiin

Keskuskauppakamari on koonnut yrityksille kovan Brexitin varalta selviytymisvinkit. Siinä esitetään seitsemän kohtaa Britannian mahdollisen sopimuksettoman EU-eron varalle. Näiden avulla voi perehtyä vaikutuksista sekä yrityksiin että brittikauppaan. Samasta löytyy tietoa keskeisistä, ajan tasalla olevista Brexit-neuvontapalveluista ja tietolähteistä. Vinkit löytyvät: https://www.sttinfo.fi/tiedote/kauppakamarilta-selviytymisvinkkeja-suomalaisyrityksille-brexitin-jalkeen?publisherId=25106402&releaseId=69850138

Starttirahalausuntoja Satakuntaan

OBN on valittu vuodelle 2019 yhdeksi toimittajaksi toteuttamaan starttirahalausuntoja Satakunnan TE-palveluille. Lausuntoja toteutetaan myös Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan TE-palveluille. ”Olemme jo parin vuoden ajan panostaneet voimakkaammin Etelä-Suomen markkinoille. Vuonna 2017 aloitimme projektit Tampereella ja nyt on vuorossa Satakunta. Satakunnan starttirahatiimimme on toteuttanut yli 500 starttirahalausuntoa ja muutoinkin konsultoinut suuren määrän alkavia ja nuoria yrityksiä. Tiimissämme on […]